Odgovorno razpolagam in pomagam!
0,5 % dohodnine za donacije.

"Več kot 70 % davčnih zavezancev pušča 0,5 % dohodnine v državnem proračunu"

Tudi letos bo zbirni davek od vaših dohodkov (dohodnina) nakazan v državni proračun oz. na državno kartico. A vendar je 0,5 % dohodnine še vedno v vaših rokah. Razpolagajte z njo preudarno in odgovorno. Namenite jo tistim, ki na neprofiten način prispevajo h kakovosti bivanja v naši družbi. Donacija je za vas brezplačna oz. brez finančnih posledic za vas kot davčne zavezance.

Donirajte Ozari Slovenija, nacionalnemu združenju za kakovost življenja.

Pomagajte jim uresničevati vizije in utrjevati vrednote, ki ustvarjajo nove priložnosti za življenje brez predsodkov. Ozara se zavzema za človeka, za njegove pravice in dostojanstvo.

Prizadeva si za preprečevanje psihičnih ovir in socialnega izključevanja.

Njihova vizija je priznavanje celovitosti človeka v razvoju njegove življenjske zgodbe z upoštevanjem njegovih možnosti ter priložnosti.

Do kdaj se je treba odločiti?

Čas oddaje zahtevka za donacije je do konca leta, saj davčni organ upošteva veljavne zahtevke, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Izbrana organizacija bo s tako zbranimi sredstvi lahko razpolagala prihodnje leto. Zahteva za nakazilo dohodnine izbrani organizaciji velja, dokler DURS-u ne sporočite nove zahteve (organizacije) ali preklica prvotno izbrane.

Kako doniram 0,5 % dohodnine?

Preusmeritev 0,5 % vaše dohodnine je preprosta. Izberite način, ki vam ustreza tukaj.

Več o Uredbi o namenitvi dela dohodnine za donacije preberite tukaj.